Parhaita ja inspiroivimpia kirjoja #2: Matka (kirjallisuudessa) muuttaa sinua ihmisenä.

Kun vihdoinkin on paikka, johon kirjoittaa kaikkien luettavaksi parhaista ja inspiroivimmista kirjoista, aion sen myös tehdä. (Tämä ei ole yhteistyö) Tätä kirjasarjaa voisin melkeinpä sanoa rakastavani, sillä voisin lähes ulkoa tai ainakin lukujen otsikoiden perusteella kertoa tarinaa joistakin kohdin jopa sanasta sanaan. Nämäkin kirjat ovat päiväkirjamuotoon osittain kirjoitettuja ja mikä parasta, kertojan näkökulma muuttuu kahdessa viimeisessä kirjassa kirjan henkilöiden kesken, mutta samaa tarinaa ei kerrota useasti. Kirjat ovat rakkaita siksi, että olen lukenut ne useasti ja joka kerta ymmärrän jotain uutta. Kirjat kertovat mistäpä muustakaan kuin elämästä, mutta jollakin tavalla yksilöllisesti. Jokaisessa kirjassa myös päähenkilöt oivaltavat jotakin, muuttuvat ihmisinä ja ovat onnellisia, vaikka todellisuus poikkeaisi odotetusta.



Kirjasarjan kirjoja ovat. 
Amsterdam, Anne f ja minä 
Goa, Ganesha ja minä
Jäämeri, jäähyväiset ja minä

Kirjat ovat matkapäiväkirjoja, joista ensimmäinen kertoo Hollannista, toinen Intiasta ja kolmas Suomen ja Norjan pohjoisosista. Kahta ensimmäistä ei tosin ole kirjoitettu päiväkirjamuotoon, mutta kirjoissa on minäkertoja. Pidän yleisestikin minäkerronnan tyylistä, sillä siihen saa liitettyä henkilökohtaisesti tunteita ja ajatuksia.

En osaa päättää mikä näistä kirjoista on paras. Nämä kirjat eivät ole inspiroineet niinkään mieltymyksiäni ulkonäön suhteen, mutta muuttaneet käsitystä maailmasta ja itsestäni. Itse asiassa tätä kohtaa kirjoittaessa tajusin vihdoin, mikä on ollut suurin tekijä muokkaamassa minua juuri minuksi. Nimittäin kirjat. Ihmeellistä kyllä, mutta en oikeasti ole tätä aiemmin ymmärtänyt. Näiden kirjojen merkitys on ollut luultavasti suurin itsevarmuuden kasvattajana. Kirjoissa nimittäin mikään ei koskaan mene niin kuin on odotettu, mutta kukaan ei koskaan pety suuresti mihinkään. Tämän myötä on helppo muovautua pessimistisemmäksi, mutta kuitenkin omistaa positiivisiakin odotuksia asioille.

Tästä ei pitänyt tulla posiitivisuutta ja elämänhalua korostava postaus, mutta annan näiden kirjojen viedä minut siihen ajatusmaailmaan, jonka ne minulle luovat ja kirjoitan siitä, mitä tulee mieleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bujo ilman koristeluita vai itse piirretty kalenteri?

Postikorttinauha ja viikko bloggausta

*Tähän kliseinen otsikko onnellisuudesta*