*Tähän kliseinen otsikko onnellisuudesta*

En piirrä bujooni mood-trackeria eli mielialojen seuraamista varten tehtävää taulukkoa, sillä minulla on harvoin päiviä, jolloin mieliala olisi vallitsevasti jotakin muuta kuin iloinen tai neutraali. Totta kai jokaiseen päivään voi mahtua joitakin surullisempia tai vihaisia hetkiä, mutta kuinka usein ne muuttavat koko päivän mielialaa. 





Tästä kliseisestä aiheesta kirjoitetaan varmasti päivittäin blogipostauksia, mutta haluan silti kertoa mikä juuri minut tekee onnelliseksi. Usein tuntuu myös, että onnellisuus on asia, jota ei voi olla valmiiksi vaan sen eteen on tehtävä paljon töitä. Itse en ole tätä mieltä, sillä en koskaan ole tietoisesti tavoitellut onnellisuutta vaan olen vain elänyt elämääni hyväksi kokemallani tavalla. 


Kliseisesti voisin sanoa ”iloitse pienistä asioista”, mutta toisaalta tuo on yksi ainoista oikeasti helposti noudatettavista ja toimivista ”quoteista”. Noudatan tuota ohjetta huomaamattani ja iloitsen kongreettisista asioista, kuten kävelystä, bussilla matkustamisesta, auringosta, sateesta, nukkumisesta, ruuasta...  Lisäksi kuitenkin lukiessani kirjoja iloitsen usein henkilöiden mukana ja varsinkin yksinäni ollessa huomaan välillä hymyileväni leveästi vain, koska fiktiivisen kirjan henkilön unelma toteutui. Muutenkin muiden onnellisuus vaikuttaa omaan onnellisuuteeni, varsinkin jos olen jollakin tavoin auttanut henkilöä olemaan onnellinen. 



 En suunnitellut mitenkään dream-sanan jättämistä paperille, mutta jostakin syystä se ei levinnyt kuten muut sanat. Unelmointi on yksi tärkeimmistä asioista, joka on aina tehnyt minut onnelliseksi.

Mietin, mitä muuta minulle tulee mieleen tästä aiheesta ja päädyin miettimään onnellisuuden määritelmää. En tiedä miten se oikeasti määritellään, mutta määrittelisin sen itse olotilaksi, jolloin tuntee olonsa hyväksi ja on tyytyväinen hetkellisesti elämäänsä. Onnellisuuteen voisi liittyä myös kiitollisuus, sillä omaa onnellisuuttani määrittää kiitollisuus ympärilläni olevista asioista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bujo ilman koristeluita vai itse piirretty kalenteri?

Postikorttinauha ja viikko bloggausta