Bujo ilman koristeluita vai itse piirretty kalenteri?

Kiireinen koeviikko, mutta haluan silti kirjoittaa blogia ja onhan pääsiäislomalla aikaa lukea, kuten olen itselleni koko jakson uskotellut. Bujoilu on minulle melko uusi asia, joten olen innoissani tästä. Piirrustus tai koristeluideoita ei ainakaan tästä postauksesta löydy, jollet sitten etsi ohjeita tai ideoita erikokoisten suorakaiteiden piirtämiseen.





Sain viimein hankittua bullet journaliin soveltuvan pistevihon ja piirrettyä vuosikalenterin sekä ensimmäisen kuukauden ääriviivat. Tuo vuosikalenteri näyttää hyvin sekavalta ja minimaaliselta, mutta elämässäni ei hirveästi tapahdu, joten se on riittävä ainakin toivottavasti. Huomasin heti alussa pistevihon hyvät puolet, sillä piirsin to do-listat vinottain, eikä sisäinen perfektionistini kärsinyt ruutujen rajojen rikkomisesta.

Vihon sivuilla ei kuitenkaan vielä ole mitään koristeluja, sillä en ole mikään taitavin piirtäjä. Katsoin eilen youtubesta videoita piirrustusvinkeistä ja päädyin harjoittelemaan yksinkertaisimpia kasvipiirroksia lyijykynällä erilliselle paperille, sillä haluaisin bujostani siistin ja yksinkertaisen. Toisaalta en tiedä, voiko bujoa kutsua bujoksi, jos sitä ei koristele millään tavalla. Ehkäpä tämä postaus kertookin "itse piirretystä kalenterista". Etusivukin on vielä vailla koristelua, mutta siihen voisi kyllä kirjoittaa vain jonkin inspiroivan ja kliseisen quoten.






 Ehkä pienen harjoittelun jälkeen osaan kuitenkin piirtää bujoon jotakin, jolloin voin koristella aikaisempiakin sivuja. Koristelun ei välttämättä tarvitsisi olla piirroksia, vaan minulle kelpaavat myös tarrat, teipit ja tekstit. Ongelma vain on siinä, että kaikki omistamani tarrat ovat värikkäitä tarravihkoon alakoulussa kerättyjä tarroja, teippien käyttötarkoitusta pelkässä koristelussa en oikein ymmärrä, enkä montaa teippiä omistakaan. Teksteistä olen kokeillut vain kalligrafiatyylistä tekstiä Huhtikuun otsikossa, sillä kaunokirjoitus ei ole vahvimpia taitojani, kuten sisällysluettelon otsikosta näkyy. Luulin muuten tuollaisen viirin piirtämisen olevan vaikeaa, mutta tajusinkin sen koostuvan pelkistä suorista viivoista.







 En ole koskaan ollut kovin aktiivinen kalenterinkäyttäjä, joten tein Huhtikuun viikot yhdelle aukeamalle ja tilaa jäi vielä muutamalle trackerille sekä muistiinpanoille. Pidin bujoa viime tammikussa ja yhden asian siitä kalenterista sijoitin myös tähän bujoon. Nimittäin kasvis- ja kalaruoka trackerin. Näin sekasyöjänä on kiinnostavaa seurata, kuinka usein tulee kuukauden aikana syötyä kasvisruokaa. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Postikorttinauha ja viikko bloggausta

*Tähän kliseinen otsikko onnellisuudesta*