Tahdon bujoilla!!


Blogini kuvauksessa mainitsemani kahdenviikon päiväkirjan kirjoitusennätys on nimenomaan "bullet journalista". Heittomerkeillä siitä syystä, että kyseessä olikin enemmänkin päiväkirja, sillä kalenteriosuutta en suuremmin käyttänyt. Aloitin bujon tekemisen tammikuussa ja jaksoin kirjoittaa sitä muutaman viikon, jonka jälkeen se vain jäi. Olin kuitenkin yllättynyt, sillä jaksoin kirjoittaa juuri päiväkirjamerkintöjä enemmän. Tajusin nimittäin vihdoin, ettei niiden tarvitse olla johdonmukaisia tai kieliopillisesti oikein kirjoitettuja vaan voin vain kirjoittaa mitä mieleen tulee. Oikeastaan siis kirjoitin "brainstorm" periaatteella eli ihan mistä vaan asiasta juuri niin kuin se mieleen tulee, enkä miettinyt mihin väliin laitan pisteitä tai pilkkuja.


Nyt minulla on taas sellainen fiilis, että haluaisin jatkaa bujon tekemistä. Nimenomaan tekemistä ja käyttää sitä oikeasti kalenterina ja tehdä to do- listoja ja trackereita. Päiväkirjaakin haluaisin kirjoitta, jotta voisin lukea vanhempana, mitä oikein ajattelin muutama vuosi sitten. En kuitenkaan ole hirveän taiteellinen, mutta eihän se ole pakollista bujossa, sillä oikeastaan haluaisin siistin ja selkeän bujon. Minun pitäisi kuitenkin hankkia uusi vihko, sillä ohut ruutupaperi ei ole kovin hyvä vaihtoehto. Sivuista näkyy kaikki kirjoitus läpi ja ruutuja on juuri väärä määrä esimerkiksi kuukauden näkymään, jos haluaisi mahduttaa sen yhdelle sivulle ruutujen rajoja rikkomatta. Sen verran perfektionismia minussakin on, että ruutujen rajojen rikkominen ei onnistu. Himmeillä viivoilla tai pisteillä varustettu vihko olisi luultavasti hyvä ja haluaisin myös ostaa ohutkärkisen kynän, jotta saisin kirjoitettua siistimmin. Haluaisin bujosta sellaisin, että se näyttäisi ulospäin aivan tavalliselta kalenterilta, jotta voisin käyttää sitä kalenterina ihan missä vaan. Pitäisi varmaan lähteä shoppailemaan vihkoa jo tänään tai viimeistään huomenna, jotta pääsisin bujon kanssa vauhtiin.


Totta kai innostun taas jostakin uudesta asiasta juuri ennen koeviikkoa. Näin käy aina. Joskus voisin yrittää koeviikolla keskittyä kokeisiin täysillä, mutta toisaalta aloittaessani taas bujon tekemisen, saisin ehkä tehtyä hyvän lukuaikataulun (turha toivo, olen yrittänyt tehdä lukuaikatauluja, mutta mikään itsetehty aikataulu ei koskaan pidä...). Jos saisin nyt hankittua hyvän vihkon bujoa varten ja kirjoitettuakin sitä jonkin verran. Ainakin motivaationa kirjoittaa toimisi tämä postaus ja uuden vihon osto. Kunnes saan vihon ostettua, tuijotan YouTubesta inspiraatiovideoita ja kärsin, kun en vielä omista vihkoa, johon kirjoittaa bujoa. Toivotan onnea itselleni bujon pitämiseen ja vihon hankkimiseen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Postikorttinauha ja viikko bloggausta

*Tähän kliseinen otsikko onnellisuudesta*