Aamu, kevät ja kirjoitukset

Miten aamuina, jolloin saisi nukkua pidempään, on niin helppo nousta heti, kun kello soi. Olisin voinut torkkua 40 minuuttia, mutta olin täysin pirteä jo yhden torkutuksen jälkeen. En pidä itseäni erityisesti aamuihmisenä, mutta jos pääsee maanantaina ylös seitsemältä virkeänä, pitäisi ehkä tehdä muutos käsitykseen itsestään aamuihmisenä. Toisaalta voisin pitää itseäni aamuihmisenä myös siksi, että haluaisin herätä aamuisin ennen, kuin on kunnolla valoisaa. Nyt jo aamut alkavat olla liian valoisia ja luulen lähes joka aamu nukkuneena pommiin.

Päivä kului yllättävän nopeasti oppitunneilla lumisadetta ikkunoista tuijotellen, mutta ulos astuessa petyin lumettomuuteen. Toisaalta nyt on maaliskuu, enkä ole koskaan pitänyt kylmyydestä, mutta siihen ehti jo tottua. Kevät on muutenkin inhokkivuodenaikani, sillä sitä ei Suomessa useinkaan huomaa. Viime vuonnakin lunta satoi vielä toukokuussa, sillä muistan kuulleeni ruokalassa jonkun laulavan rakkaus on lumivalkoinen, kuin hanki toukokuisten aamujen. Kevät on vain siirtymäkausi kesään ja kestää minun mielestäni vain muutaman viikon, sillä talvi loppuu lämpöön ja lumien sulamiseen ja kesä alkaa lämmöstä ja luonnon heräämisestä. Toisaalta kevät on saattanut joka vuosi vain kadota koulunkäynnin lomassa, sillä nyt kevätkuukausina tuntuu olevan aina eniten tekemistä koulun kanssa. 

Koulun käytävillä todellisuus iski päin kasvoja. Kirjoitukset ovat käynnissä ja itse olen vuoden päästä samassa tilanteessa. Tai oikeastaan jo syksyllä. Kirjoitukset. Asia, josta olen stressaantunut, vaikka yleensä en stressaannu mistään tällä tavalla. Olisi kuitenkin mukava tietää edes itse, miksi ihmeessä olen stressaantunut kirjoituksista, sillä en keksi mitään selitystä asialle. Moni ajattelisi sen johtuvan kaiketi siitä, että pohtii osaamistaan tai uutta tilannetta, mutta nämä eivät tunnu oikeilta ja syvimmiltä syiltä stressiini. Ehkäpä stressin todellinen syy vielä selviää ennen kirjoituksia, joihin on onneksi vielä aikaa. (Kai voin ajatella näin viimeisiin tunteihin asti??)

Yritin muuten opetella lisäämään kuvia tänne, mutta valitettavasti en ainakaan vielä onnistunut, joten päivitykset ovat tylsiä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bujo ilman koristeluita vai itse piirretty kalenteri?

Postikorttinauha ja viikko bloggausta

*Tähän kliseinen otsikko onnellisuudesta*